page contents

Om oss

Fredshammars herrgård erbjuder en vacker miljö långt från stadens ljus och ljud. I stället är gården omgiven av skog och öppet landskap med utsikt över berg och Ore älv. På vandrarhemmet finns rum med 2- 5 bäddar, sommartid har vi totalt runt 50 bäddar och vintertid 25. Standarden är enkel men mysig, atmosfären är historisk, gemytlig och familjär. Utanför fönstret betar hästar och inom kort kommer även kackel och bräkande höras runt knutarna.

I december 2020 kom vi hit som nya ägare till Fredshammars herrgård. Vi känner stor glädje över att ta över förvaltandet av den gamla bruksgården och erbjuda boende, rekreation och fest i denna fantastiska miljö med anor från sent 1600-tal. Det var då herrgården byggdes och förädlingen av järnmalm startade som kom att fortsätta fram till slutet av 1800-talet. Den gamla spiksmedjan finns fortfarande kvar nere vid älven. De 350 år gamla arbetarbostäderna i timmer, "Långkatekesen" och "Mästersmeden", står också kvar på samma plats som då och tjänar sedan 70 år tillbaka som semesterboende/ vandrarhem.

Vår vision är att erbjuda en plats där människor mår bra! Vare sig du sover här en natt på väg någon annan stans, deltar i Grön rehabilitering eller kommer hit för festligheter... Här kan andningen bli lugnare, sinnena vidgas och surret inombords avta för en stund. Du kan stanna upp ett slag, sova gott, vistas i naturen, umgås med djur, sitta runt en eld, bara vara. Eller fira bröllop tillsammans med nära och kära, äta, skratta, dansa, sjunga och njuta i goda vänners lag. Oavsett, så vill vi att du åker härifrån med en god känsla inombords. Och förstås gärna kommer tillbaka!


Vi hoppas kunna erbjuda frukost från och med juni-21, men kaffe och te finns redan nu till våra gäster!